NL
EN
FR
Nieuws

Verlenging van onze certificaten (mei 2019)

Hamann International Logistics nv is trots te kunnen meedelen dat we succesvol 3 audits ondergaan hebben en dat hiermee volgende certificaten verlengd zijn:

Het Charter Duurzaam Ondernemen beloont voor het 3de jaar op rij het harde werk van Hamann International Logistics nv om rekening te houden met de invloed die we hebben op de kwaliteit van de leefomgeving, het klimaat, energiegebruik, etc.

Met de 5de verlenging van het Bio Certificaat toont Hamann International Logistics nv de nodige ervaring te bezitten voor het opslaan en vervoeren van goederen met het biolabel, oa het naleven van alle vereisten van traceerbaarheid en documentcontrole, voorraadbeheer, etc.

Het IFS Certificaat wordt voor de 4de keer verlengd en is een garantie voor onze klanten dat Hamann International Logistics nv in staat is goederen te vervoeren met hoge eisen qua voedselveiligheid, productintegriteit, food defense en food fraude.  Hiervoor is een uitgebreid HACCP handboek opgesteld, met bijhorend actieplan en controlemechanismes.

  

Logistics & Distribution 3&4 okt. Brussels Expo (augustus 2018)

De medewerkers en directie van Hamann International Logistics nv nodigen u van harte uit op de Logistics & Distribution beurs in de Brussels Expo op woensdag 3 (11u-19u) en donderdag 4 (11u-18u) oktober.

Tijdens deze twee dagen verwelkomen we u graag op onze Hamann-stand n° 4.C38 om nader kennis te maken met onze dienstverlening of om bij te praten over onze samenwerking.

Bij interesse kan u een afspraak maken met één van onze commerciële collega's.  Graag een seintje wanneer dit gesprek voor u past zodat we de aanwezigheid van uw commercieel contactpersoon kunnen garanderen.

Registreer u hier voor gratis toegang met uw persoonlijke code 10026.

Wij kijken uit naar uw bezoek!

 

Milieucharter (juni 2018)

Vorig jaar behaalde Hamann International Logistics nv voor de negende maal op rij het Milieucharter.

Tevens kregen wij toen de bevestiging van onze intentieverklaring om deel te nemen aan het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen 2017. waarbij van ons verlangd werd minimaal 10 acties binnen elk van de 5 P's: People, Prosperity, Planet, Peace en Partnership.

Een jaar later zijn we fier te kunnen melden dat Hamann International Logistics nv het Charter Duurzaam Ondernemen toegekend kreeg.  Dit op basis van het duurzaamheidsbeleid en de acties die tijdens het jaar 2017 werden uitgevoerd.  Hamann International Logistics nv legde de focus op doelstelling 9: industrie, innovatie en infrastructuur.  Het vervangen van ons wagenpark door nieuwe trekkers met een positieve impact op milieu en veiligheid was de door ons uitgewerkte case.

Slechts 41 Oost-Vlaamse bedrijven hebben dit jaar dit charger ontvangen.  Een reden voor Hamann International Logistics nv om fier te zijn!


Verlenging van onze certificaten (mei 2018)

Hamann International Logistics nv is trots te kunnen meedelen dat we succesvol 3 audits ondergaan hebben en dat hiermee volgende certificaten verlengd zijn:

Het Charter Duurzaam Ondernemen beloont voor het 2de jaar op rij het harde werk van Hamann International Logistics nv om rekening te houden met de invloed die we hebben op de kwaliteit van de leefomgeving, het klimaat, energiegebruik etc.

Met de 4de verlenging van het Bio Certificaat toont Hamann International Logistics nv de nodige ervaring te bezitten voor het opslaan van goederen met het biolabel.

Het IFS Certificaat wordt voor de 3de keer verlengd en is een garantie voor onze klanten dat Hamann International Logistics nv instaat is goederen te vervoeren met hoge eisen qua voedselveiligheid en productintegriteit. 

België: Ingrijpende werken Ring van Antwerpen (maart 2018)

Op de Antwerpse Ring (R1), ter hoogte van Deurne, is een verzakking van het wegdek vastgesteld. Om verdere schade te vermijden en de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen zijn herstellingen noodzakelijk. Het doorlopend gewapend beton van de drie rechterrijstroken zal over een lengte van 15 meter volledig verwijderd en vernieuwd worden. De werken duren 6 dagen en 7 nachten en zullen tijdens de tweede week van de paasvakantie uitgevoerd worden. In de weken voor de herstellingen zullen er ’s nachts wel al enkele voorbereidende werken uitgevoerd worden. Er wordt zware verkeershinder verwacht.

De werken starten op maandagavond 9 april en zullen afgerond worden in de nacht van zondag 15 op maandag 16 april.
Er zullen vier rijstroken van de ring in de richting van Nederland ingenomen worden (drie voor de herstelling en één veiligheidsstrook).

 • Het verkeer richting Nederland zal via een doorsteek in de middenberm twee extra rijstroken krijgen op de binnenring. Het verkeer op de ring richting Nederland heeft vier rijstroken ter beschikking waarvan één is voorbehouden voor verkeer dat van de E313 komt. Het verkeer richting Gent heeft nog drie rijstroken ter beschikking.
 • De afrit en de oprit Deurne worden afgesloten tijdens de werken. Verkeer moet omrijden via de op- en afrit Merksem.

De aansluitingen van en naar de E313 blijven steeds open. De aansluiting van de E313 op de ring zal echter op één rijstrook gebracht worden.

Door deze ingrijpende werken kunnen er mogelijks vertragingen ontstaan op de binnenlandse & buitenlandse transporten.

Hamann East (maart 2018)

De opstart van onze dienstverlening naar de GOS landen en Iran en Irak ligt ondertussen reeds een half jaar achter ons.

Inmiddels zijn wij voor diverse bedrijven onder het motto “Hamann goes East” op deze nieuwe markten een betrouwbare en competitieve partner geworden.

Voor wie nog niet geproefd heeft van deze dienstverlening willen we graag vermelden dat Hamann u op alle landen een one-stop-shopping service aanbiedt.  De afhaling, het internationaal transport, onze eigen douanebrokers in Rusland en Oekraïne en betrouwbare partners in de andere landen én de uitlevering tot op de losplaats worden door ons geregeld.  Zowel voor uw export- als importzendingen.

Voor verdere vragen, inlichtingen, tarieven en opdrachten kunt u contact opnemen met uw commerciële key account of met het operationele team: Jonas Verhelst, Inna Jermackova, Goritsa Georgieva of met Johan Galle die verantwoordelijk is voor de algemene ontwikkeling van deze markten.

Hoe groot is de concrete impact van de almaar aanzwellende files op onze wegen? (februari 2018)

Wim Libaers, CEO van Hamann International Logistics, had een dubbelgesprek met Luc Macharis, CEO van Transport Macharis.

Coververhaal.pdf

Eerste intermodaal transport naar Iran onder TIR (november 2017)

Zopas is voor het eerst een intermodaal transport tussen Europa en Iran onder TIR-dekking uitgevoerd. Het verliep over zowel de weg, de zee als het spoor. Dat opent mogelijkheden.

Het transport was een pilootproject van de International Road Union (IRU) in samenwerking met de Iraanse douane. Daarbij werd gebruik gemaakt van het TIR-systeem, een douanesysteem dat heel wat formaliteiten vereenvoudigt.

Een container werd over de weg van Slovenië naar de haven van Triëste (Italië) vervoerd. Daar nam die het schip tot in Mersin (Turkije) en werd hij overgeladen op een trein. Bij aankomst in Razi (Iran) reactiveerde de Iraanse douane de TIR-status en werd over de weg tot in Bandar Abbas over de weg verder gereden.

Volgens de IRU nam het hele transport vijf dagen minder in beslag dan wanneer het volledig per spoor was gebeurd. “Het gebruik van de digitale TIR-tools vergemakkelijkte het intermodale vervoer en verhoogde de beveiliging van de vracht. Ook waren de douaneoverheden in staat om op voorhand de risico-inschatting van de lading uit te voeren”, stelt de organisatie, die het TIR-systeem beheert.

Spoorwaarborg

Om de intermodale corridor op te kunnen zetten, opende de Iraanse douane op de spoorterminal in Razi een douanekantoor, waar de TIR-formaliteiten werden afgehandeld. Ook nam de ze verantwoordelijkheid op zich om de daarvoor benodigde documenten niet alleen als een waarborg voor de transit te accepteren, maar ook als waarborg voor het spoorvervoer.

Na deze pilot willen de weg- en spoortransportoperatoren en de douanediensten de aanpak op de corridor verder stroomlijnen. Volgens de IRU, die spreekt van een succesvolle test, kan er nu ook worden gekeken naar een TIR-aanpak voor andere intermodale verbindingen.

Opportuniteiten

Volgens Johan Galle, de GOS-, Iran- en Irakspecialist bij Hamann International Logistics NV in Wetteren, opent deze geslaagde pilot zeker mogelijkheden. “Iran is een zeer competitieve markt, met zeer competitieve prijzen. Als dankzij het intermodaal vervoer de prijs lager is en de transporttijd korter, dan kan dat kansen bieden. Al zie ik de voordelen vooral voor de volle vrachten, maar niet voor groupage die via ons magazijn komt”, zegt hij.

 

Hamann goes East (september 2017)

Door de uitbreiding naar de GOS-landen, alsook Iran en Irak, zal Hamann ook hier een betrouwbare en competitieve partner zijn. Via deze weg willen we u alvast op de hoogte brengen van de opstart van deze nieuwe markten. Hamann biedt op deze landen, waarbij Rusland het belangrijkste land is, een one-stop-shopping solution aan. Uw volledige transportketting in één hand: van afhaling, via internationaal transport, eigen douanebroker in Rusland en Oekraïne, betrouwbare partners in andere landen, tot uitlevering bij uw eindklant.

Wilt u onze service graag testen?

Boek dan nu uw eerste orders op deze landen bij ons en misschien boeken wij voor u een citytrip naar één van de meest aantrekkelijke steden van deze gebieden. Op donderdagavond 26 oktober worden de winnaars bekend gemaakt op het "Hamann goes East" event.

Prijsaanvragen kan u richten aan east@hamann.be

 

GM Supplier of the Year Award (april 2017)

GM Supplier of the Year Award (April 2017) Hamann International Logistics uit Wetteren werd bekroond als GM Supplier of the Year door General Motors tijdens hun 25ste jaarlijkse Supplier of the Year Awards Ceremony.  Deze vond plaats in Orlando, Florida op vrijdag 31 maart. 

GM telt in totaal 20 000 leveranciers in alle verschillende domeinen. 118 onder hen, komend uit 15 verschillende landen, werden erkend als Supplier of the Year. De Awards worden toegekend aan bedrijven die de verwachtingen van GM constant overtreffen, een grote toegevoegde waarde bieden of nieuwe innovatieve ontwikkelingen aanreikten. Volgens Steve Kiefer, VP Global Purchase and Supply Chain, werden niet enkel de bedrijven uitgekozen die positieve ontwikkelingen doorvoerden, maar vooral omdat ze dit deden met de kwaliteit die de GM klanten verdienen. In de categorie 'logistiek' werd Hamann verkozen, samen met 9 andere laureaten uit de VS, het Verre Oosten en Europa. Managing Director Wim Libaers en Project & Accountmanager Johan Galle ontvingen de bijhorende trofee uit handen van Todd J. Scott, Executive Director Global Supply Chain en van James Bovenzi, Executive Director Demand Supply.

Voor Hamann International Logistics is deze Award een beloning en een bekroning voor ruim 25 jaar samenwerking met GM vestigingen in Europa, zowel voor de merken Opel, Vauxhall als Chevrolet. Sinds 1992 is Hamann regiopartner voor België en Nederland voor de aanvoer van productieonderdelen naar de Duitse en Oostenrijkse fabrieken. Tot de sluiting in 2010 gold dit ook voor Opel Antwerpen. Daarnaast verzorgt Hamann de aanvoer van wisselstukken vanuit de centrale depots in Duitsland naar regionale distributie centra in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Alle afhalingen en aanleveringen gebeuren in zeer nauw overleg met de klant, met wie hiervoor gepersonaliseerde systemen ontwikkeld werden op vlak van orderentry, opvolging, uitlevering in just-in-time, documentatie en facturatie. De lopende contracten werden recentelijk verlengd tot 2020.  In totaal gaat het om een omzet van circa 9 miljoen euro per jaar.

Door de overname van Opel en Vauxhall door PSA, komt er een einde aan de samenwerking onder het General Motors-label. De banden met de Europese fabrieken en beslissingsnemers zijn echter van die aard dat Hamann met vertrouwen uitkijkt naar de toekomstige samenwerking met de nieuwe groep.

   

 

Verlenging contract General Motors (januari 2017)

Hamann mag zijn contract met General Motors verlengen met 3 jaar voor aanlevering van productieonderdelen vanuit België en Nederland naar Duitsland en Oostenrijk en het retourneren van het leeggoed.  Het contract ligt nu vast tot juni 2020. Dit contract is de langstlopende overeenkomst binnen het klantenbestand van Hamann. Wij verzorgen dit sinds 1992 en zijn heel trots op de goede samenwerking en het vertrouwen dat GM in ons stelt.

Hamann investeert in een nieuw opslagsysteem: het Stow Atlas Shuttle systeem (juni 2016)

Hamann is een snel groeiende logistieke dienstverlener. De laatste 2 jaar zijn de opslagklanten blijven groeien, en zijn er ook nieuwe bij gekomen waardoor het logistieke magazijn te Wetteren te klein werd. Een uitbreiding werd noodzakelijk en er moest snel gehandeld worden. Hamann kwam zo terecht bij een nieuw magazijn in Lokeren in augustus 2015. Dit magazijn palmden we snel in, maar ook dit bleek in januari te klein te worden. Spoedig moest er naar een efficiënte oplossing gezocht worden en zo kwamen we terecht bij Stow. 

Voordelen?

Het Stow Atlas Shuttle Systeem bezorgt Hamann en haar klanten volgende voordelen:

 • Enorme tijdswinst
 • Er moet niet meer in de stellingen gereden worden
 • 2 shuttlesystemen: zowel euro- als blokpalletten kunnen gestockeerd worden
 • 4000 palletplaatsen i.p.v. de oorspronkelijke 1700, dus meer dan 60% extra capaciteit
 • Heel flexibel en gebruiksvriendelijk
 • LIFO-principe (Last in - First out)

Het systeem in actie?

Hierbij de link naar een filmpje waarin de werking van het systeem wordt verduidelijkt. 

Meer info vindt u ook terug in het persartikel.

Verhuis Hamann BV van Nijmegen naar Venlo (mei 2016)

Onze vestiging te Nijmegen verhuisde onlangs naar een nieuwe locatie in Venlo. Hamann koos voor deze nieuwe locatie te Venlo, gezien dit zowel op strategisch als op logistiek vlak meer mogelijkheden biedt. Het laat ons ook toe om betere combinaties te kunnen maken met zendingen vanuit en naar Wetteren. De nieuwe adres- en contactgegevens vindt u hieronder:

Columbusweg 20 - 5928 LC Venlo / Tel. +31 77 232 12 20

Nieuwe partners op Scandinavië (maart 2015)

Om de groei van onze internationale distributiekanalen verder te onderbouwen, hebben wij op 1 maart een partnership opgestart met Modul Transport voor Denemarken, Ntex voor Noorwegen en Zweden & NCS International Transport and Logistics voor Finland.

Door de samenwerking met deze bedrijven kunnen wij een nog betere service bieden naar en vanuit de Scandinavische landen zowel voor groepage, deelpartijen als volle vrachten.

Wij zijn er van overtuigd met bovenstaande aanwinsten onze dienstverlening verder te kunnen optimaliseren.

Verlenging contract District Carrier België en Nederland voor Opel (december 2014)

Hamann International Logistics nv werd door Opel's 4PL opnieuw aangeduid om de onderdelen te transporteren voor productie bij de Tier-1suppliers in België en Nederland als ook de wisselstukken voor de Opel fabrieken in Duitsland en Oostenrijk. Ook werd Hamann opnieuw aangeduid als Regional Distribution Center voor de consolidatie van dezelfde onderdelen voor de GM fabrieken in Polen en Groot-Brittannië. Deze overeenkomst wordt voor 2.5 jaar verlengd vanaf januari 2015. Dit contract wordt al sinds 1992 ononderbroken door Hamann uitgevoerd, tot grote tevredenheid van de klant.

Nieuw: Prijsaanvragen online (april 2014)

Vanaf donderdag 17 april worden de Online Spot Prices gelanceerd. dit is een nieuwe tool voor onze klanten waarbij men nu ook online zijn prijs kan aanvragen via de Hamann WebApps.

Voordelen?

 • Uw tarief binnen de minuut beschikbaar online
 • 24/24 en 7/7 ter uwer beschikking
 • Van Spot Price naar Order in 1 klik

Wij hopen via deze weg onze klanten een nog betere en snellere service te bieden.
Heeft u nog geen login? Contacteer dan onze Customer Service, info@nl.hamann.be, en ontvang vandaag nog uw login en paswoord.  

Veel succes!

Verlenging contract GM aftersales UK (maart 2013)

Hamann International Logistics deelt u graag mee dat recentelijk het contract met General Motors Aftersales UK werd verlengd. Dit contract houdt het dagelijkse transport in van de VOR parts tussen Duitsland en de UK, en omgekeerd. Deze overeenkomst wordt voor 3 jaar verlengd vanaf april.

Innovatie in de Supply Chain (december 2012)

Via deze link kan u het intervieuw lezen met onze Managing Director, Wim Libaers, rond innovatie in de supply chain binnen Hamann International Logistics. Wim Libaers verwijst hier naar onze dienstverlening, onze toegevoegde waarde, als ook de innovatieve trends binnen de logistieke sector en hoe ver Hamann hiermee staat.

Hamann International Logistics krijgt hoge scores voor service naar klanten (november 2012)

Hamann International Logistics krijgt maandelijks een kwaliteitscore van haar klant General Motors. Voor 2012 is onze score voor de voorbije 8 maanden al iedere keer 100% geweest voor outbound België – Nederland. Voor de inbound scoren we al 8 maanden aan een stuk 98% voor aanleveringen bij Opel in Wenen. Hamann is dan ook fier op deze resultaten.

Onze website in een nieuw kleedje (november 2012)

Hamann International Logistics verwelkomt u op hun nieuwe website. Na enkele jaren vonden wij dat onze website toe was aan een nieuwe look & feel waarbij vooral een versnelde werking en overzichtelijkheid centraal staan, zodat u als bezoeker sneller vindt wat u zoekt. Geniet van jullie bezoek in deze nieuwe layout!

Verlenging contracten (augustus 2012)

Hamann International Logistics ondertekende midden augustus ook een nieuwe overeenkomst met de Wetterse snoepproducent Confiserie Van Damme. De reeds bestaande samenwerking wordt aanzienlijk uitgebreid. De overeenkomst is voor 3 jaar. Het contract houdt in dat Hamann een permanente voorraad van circa 700 palletten zal beheren en de distributie zal verzorgen naar diverse Europese landen.

Daarnaast is Hamann ook blij te melden dat het contract van GM France wordt verlengd met 3 jaar. Deze overeenkomst houdt de aanlevering van wisselstukken voor de Franse markt naar het centraal depot te Parijs in. De wisselstukken komen uit Duitsland en Spanje.Tenslotte meldt Hamann u ook graag dat haar bestaande overeenkomst met Benteler Automotive wordt verlengd met 3 jaar. Deze overeenkomst omvat het aanleveren van alle productieonderdelen, die Benteler in Gent op af-fabriek basis aankoopt. Benteler maakt de assen voor de Volvo Cars fabriek te Gent.

Opening vestiging Nederland (september 2010)

Op 6 september opent Hamann International Logistics nv een nieuwe vestiging in Nederland en breidt hiermee haar bestaand dienstenpakket en netwerk uit. 

 

WebApps
Vacatures

 

Momenteel zijn er geen vacatures, spontane sollicitaties zijn steeds welkom bij jobs@nl.hamann.be.

Benieuwd om jou te leren kennen!

Nieuws
Verlenging van onze certificaten
Hamann International Logistics nv is trots te kunnen meedelen dat we ... Lees meer
Logistics & Distribution 3&4 okt. Brussels Expo
De medewerkers en directie van Hamann International Logistics nv nodigen u van harte uit  ... Lees meer
Milieucharter
Vorig jaar behaalde Hamann International Logistics nv voor de negende maal op rij het ... Lees meer
Verlenging van onze certificaten
Hamann International Logistics nv is trots te kunnen meedelen dat we succesvol 3... Lees meer
Werken Ring van Antwerpen (R1)
Op de Antwerpse Ring (R1), ter hoogte van Deurne, is een verzakking van het wegdek... Lees meer
Hamann East 
De opstart van onze dienstverlening naar de GOS landen en Iran en Irak ligt ondertussen... Lees meer
Impact van de aanzwellende files
Wim Libaers, CEO van Hamann International Logistics, had een dubbelgesprekt met... Lees meer
Eerste intermodaal transport naar Iran onder TIR
Zopas is voor het eerst een intermodaal transport tussen Europa en Iran onder... Lees meer
Hamann goes East
Door de uitbreiding naar de GOS-landen, alsook Iran en Irak, zal Hamann... Lees meer
GM Supplier of the Year Awards
Hamann International Logistics uit Wetteren werd bekroond... Lees meer
Verlenging contract General Motors
Hamann mag zijn contract met General Motors verlengen met 3... Lees meer