NL
EN
FR
Toegevoegde waarde

Douane

Hamann International Logistics is een erkend douane-expediteur: alle import- en exportprocedures worden afgehandeld via PLDA, de transitprocedures via NCTS.
Daarnaast beschikken wij over een vergunning ‘vereenvoudiging bij aankomst en vertrek’ zodat goederen snel kunnen vrijgegeven worden voor import en export.

Hamann International Logistics heeft een vergunning ‘entrepothouder type D’ voor alle niet-communautaire goederen en is erkend als ‘belastingsentrepot voor accijnsgoederen’.
Ook de certificaten van oorsprong worden door ons aangevraagd en opgevolgd. 

Bijkomende diensten:

  • dossierbeheer
  • indeling van de goederen
  • analyse import/export voor het toewijzen van de adequate procedure
  • simulatie import/export via een testdocument
  • verwerking van het exemplaar voor de afzender/exporteur en voor de geadresseerde
  • interne koerierdienst naar het douanekantoor in Gent

Hamann International Logistics is sinds 2 mei 2012 AEO gecertifieerd (Authorized Economic Operator certificate). Dit certificaat is vergelijkbaar met het ISO certificaat.

Het AEO certificaat dient te worden gezien in het kader van de beveiliging van de internationale logistieke keten en het vergemakkelijken van invoer, uitvoer en transit van goederen. Het toekennen van een AEO certificaat gebeurt conform de Europese wetgeving.

Onze doorgedreven kennis, prima samenwerking met de douane en een optimale beveiliging van de zendingen bezorgden ons bedrijf het statuut van het geautoriseerd marktdeelenemer (AEO) en resulteren in een voorkeursbehandeling binnen de logistieke keten. Deze kwalitatieve erkenning houdt ook in dat onze douaneprocedures efficiënt zijn en wij aanzien worden als een competente speler op de internationale markt. 

AEO biedt de mogelijkheid te zorgen voor een snellere logsitieke afhandeling en te genieten van douane privileges in andere landen. Op die manier slaagt Hamann International Logistics erin bepaalde douaneformaliteiten en processen vlotter te laten verlopen en verstevigt het zijn positie op de markt voor zowel bestaande als nieuwe klanten. 

Goederenverzekering

De CMR-verzekering dekt de vervoerde goederen tot een maximaal bedrag van 8,33 STR (speciale trekkingsrechten) per kilogram. Dit komt neer op een maximale verzekering tot 12 à 13 euro/kg.  
Voor volumineuze goederen met een hoge waarde is het aangewezen om de CMR-verzekering uit te breiden met een goederenverzekering.
Klanten kunnen hiervoor een beroep doen op hun makelaar.
Nog eenvoudiger wordt het om hiervoor een beroep te doen op Hamann International Logistics, die dit aan kostprijs op naam en voor rekening van de klant verzorgt.

Customer Service

De persoonlijke service van alle medewerkers is gericht op een proactieve communicatie en een permanente goederenopvolging.
Onze customer service afdeling zorgt ervoor dat alle specifieke verwachtingen van de klant worden uitgevoerd, opgevolgd en gerapporteerd, en treedt op van zodra zich een probleem voordoet.

Rapportering

Het Management Information System zorgt voor rapporteringen van levertijden, performantie ... afhankelijk van de wensen van de klant.

Remboursleveringen

Hamann International Logistics beschikt zowel nationaal als internationaal over de mogelijkheid om de factuurwaarde van goederen te collecteren, alvorens over te gaan tot het afleveren van de zending bij de eindklant.

Facturatievoorstel

Om de administratie snel en foutloos te laten gebeuren, biedt Hamann International Logistics de dienst aan om met facturatievoorstellen te werken.

Retour Logistiek

Hamann International Logistics legt zich eveneens toe op Reverse Logistics of Retour Logistiek. Met deze service worden producten, verpakkings- en transportmateriaal, teruggezonden bestellingen, enz. verzameld en naar een centraal punt teruggestuurd. In dit segment hebben wij op het vlak van herbruikbare verpakkingen en logistieke dragers een jarenlange ervaring.

Project Management

Hamann International Logistics bedenkt, bestudeert, ontwerpt en realiseert voor zijn klanten opdrachten op maat. De uitwerking kan in Wetteren of bij de klant gebeuren. In dit hele traject neemt Hamann International Logistics de voorstudie, studie, opstart, implementatie, uitvoering en opvolging op zich.

Shunting

Hamann International Logistics stelt aan klanten een chauffeur en trekker ter beschikking om de trailers in de fabriek binnen te trekken, het zeil weg te halen, te wachten tot de trailer geladen en/of gelost is, het zeil terug aan te brengen en de trailer uit de fabriek te trekken. Dankzij deze service besparen klanten materiaal- en personeelskosten.

Stand By

De klant kan ook kiezen om de chauffeurs van Hamann International Logistics de (volle of lege) trailer bij hem te laten afpikken om vervolgens met de trekker een andere opdracht uit te voeren. Op die manier worden de wachturen voor het laden en lossen teniet gedaan en heeft de klant een grotere flexibiliteit inzake het tijdstip
Nieuws
Vacatures

 

Momenteel zijn er geen vacatures, spontane solliciataties zijn steeds welkom bij jobs@nl.hamann.be.

Benieuwd om jou te leren kennen!

Vacatures
Beurs Prologistics 24 en 25 sept. 
Hamann Int. Log. is aanwezig op Prologistics te Brussel op 24 en 25 sept. Lees meer
Hamann installeert Intelligent Video System
Als eerste logistieke partner in België, installeert Hamann een VLS camerasysteem. Lees meer
Bedrijf zonder papieren
De evolutie naar een paperless office bij Hamann International Logistics. Lees meer
Bezoek ons op Transport&Logistics 15-17 okt.
Ook dit jaar is Hamann aanwezig op de beurs Transport & Logistics te Antwerpen.Lees meer